Huishoudelijke mededelingen ijsbaan PDF Print E-mail

Beschadig het ijs niet, aub

Maak het ijs niet stuk. De ijsmeesters doen grote moeite om scheuren en gaten 's nachts te repareren.

Hoe minder scheuren des te minder ongevallen.

De ijsclub plaatst bordjes (6 stuks ) met het verzoek het ijs niet te beschadigen. We hopen dat het werkt.

Let op de scheuren en gaten

We houden de baan zo schoon mogelijk zodat je de scheuren goed kan zien. Dat scheelt kromme schaatsen en pijnlijke ledematen.
We gaan ook de scheuren en gaten markeren met oranje markeerders of lint.

Ophaalbruggen

De ophaalbruggen worden pas omhoog gezet, zodra de ijsmeester verwacht dat het ijs onder de bruggen flink kan aanvriezen of dik genoeg is. Het kan zelfs zo zijn dat de ijsmeester de bruggen om 23.00 uur omhoog zet, zodat het ijs goed kan aanvriezen, maar ze 's morgens heel vroeg weer neerlaat, omdat het niet dik genoeg is. Zwaar klusje.

Baanverlichting

De verlichting wordt ook door onze ijsclub geinstalleerd en blijft hangen tot na Koninginnedag.
De verlichting gaat uit rond 23.00 uur.

Baanvegen

We hebben een prachtige borstelmachine en diverse sneeuwschuivers.Heb je ff geen zin om te schaatsen, de baan vegen mag altijd.

Koek en Zopie

Koek en Zopie draait ieder jaar goed, terwijl de prijzen bijzonder laag zijn. Geniet er lekker van!
Wil je ook een keer helpen met het verkopen, geef je dan op bij de koek en zopie caravan.

Muziek

Muziek op de ijsbaan hoort erbij, maar natuurlijk niet knalhard. Muziek wordt verzorgd door de Koek en Zopie. Op zondag zullen we de muziek heel zacht zetten.